BENVINGUTS PASSEU, PASSEU!
Aquest espai web és una via de difusió d'actualitat, de notícies, d'opinió i un recull virtual del dia a dia.

07 de setembre, 2008

Lille a vista ràpida- La France











Definitivament Brussel·les sembla que sigui el centre d'Europa perquè des d'aquí un pot viatjar ràpidament a París, Lille, Amsterdam, Luxemburg, Alemanya... òbviament als poblets de Brussel·les (Gent, Brujes, Amberes, ...) i fins i tot es pot anar a Perpinyà.

De fet avui, diumenge, la Sagrario i jo hem agafat el tren direcció a "Perpigna" i em parat al cap de 33 minuts a Lille, França. Aconvidades per l'Alexandra (noia francesa que viu a l'habitació del meu costat i que va estudiar a Lille).
Aquest cap de setmana, en aquesta ciutat s'hi ha celebrat un mercat molt famós. És com unes mega rebaixes anomenades La Braderie. Doncs bé, hem estat passejant per la ciutat, veient les cases (arquitectònicament similars a les de Brussel·les) i seguint a la multitud que passava pels carrers molls després d'un matí força passat per aigua.

La festa/mercat va començar el divendres així que no us espanteu si veieu montanyes de brossa pels carrers.

Algunes coses curioses:
- en un restaurant menjaven músclos amb patates fregides i coleccionaven les closques... potser per fer el récord guiness.















- vaig coneixer l'anomenat Brunch que és un àpat per a francesos en el que hi junten l'esmorzar (breakfast) i el dinar (lunch) i l'àpat consisteix en menjar primer suc de taronja, croissants amb uns xocolates rotllo nocilla però casola (boníííssim) amb iogurt de fruites del bosc i després comencen amb un ou passat per aigua i acaben amb una amanida variada de pollastre i un café.
- Hi ha parades de churros a tot arreu.
- El tren ha anat súper ràpid... sol 33 minuts per 95 Km. Vaja com l'Avant però una mica més barat.
















Molts ànims amb el començament, reincorporament o final d'exàmens....
Fins a properes notícies!

3 comentaris:

Casteller ha dit...

Parada de tren Lille-Europe,... això sona rotllo Lleida-Pirineus!!

Quina sort que fora del nostre país també facin xurros, eh!!


Anònim de 2 anys abans de l'anònim del segle XX

Lluís ha dit...

Ai... el brunch! Qui m'hagués dit que gràcies a haver vist "Cómo conocí a vuestra madre" ja sabria el que és! Per cert, no heu vist mai algun capítol d'aquesta sèrie?

Una abraçada!

PSI. Si un anònim és una persona de la qual no se'n sap el nom, un acrònim, és una persona de la qual no se'n sap el temps?

PSII. Si hi ha alguna persona a la qual no li agradin les olives, li estaria molt agraït que ho fes saber a través d'aquest mateix mitjà. Gràcies.

Unknown ha dit...

Però aquí feu algo més que menjar ?

FINS AVIAT!
PETONS

Signat: Un anònim que ja sabia gràcies a una interessant sèrie el que és un brunch

Fruites visitants

Hit Counter